workshop 'Ingeblikt' (6+)

Foto van blikken

Maak een blik voor de toekomst

Bekijk de tentoonstelling van Manzoni in het Stedelijk Museum en maak daarna je eigen kunstwerk.

Tentoonstelling in het Stedelijk Museum over blikken van Manzoni

We verzamelen bij de Korenbeurs om 13.55 uur. Daarna gaan we een bezoek brengen aan het Stedelijk Museum Schiedam om de tentoonstelling van Piero Manzoni te bekijken. Deze Italiaanse kunstenaar vulde allerlei blikken met bijvoorbeeld zijn eigen adem. Daarna plakte hij er een etiket op.

Maak je eigen blik

Wat zou jij van jezelf willen bewaren voor de toekomst? Je kunt bijvoorbeeld een afdruk in gips maken van je vinger, of je haarlengte meten. Bedenk hoe jij er over 10 jaar uitziet en hoe jij denkt over de toekomst. Dit stop je allemaal in het blik. Zit alles erin, dan gaat hij dicht. Dit zeer geheime blik geef je een etiket waarop staat dat hij pas over 10 jaar open gemaakt mag worden. 

Meenemen:

een kleine foto en/of iets anders kleins van jezelf, dat je wilt bewaren voor de toekomst, om in het blik te doen. Deze workshop wordt gegeven door beeldend kunstenares Kim van den Enden.

Aanmelden

Als je mee wilt doen, stuur dan een mailtje naar programmering@debibliotheekschiedam.nl

In de bibliotheek vind je inspiratie over de toekomst.

In de bibliotheekvestigingen van de Korenbeurs, de Klinker en Singel 24 vind je allerlei science fiction en informatie jeugdboeken over de toekomst.

Lidmaatschap

Kinderen tot en met 17 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek en kunnen in alle vestigingen van de Bibliotheek Schiedam boeken reserveren, lenen, ophalen en terugbrengen.

 

Gratis!
woensdag 27 februari 2019, 13:55 uur tot 15:30 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Jenny Maarschalk
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 010 714 63 36