Schilderen 1 (6+)

Foto: kind met verf

Verzin en schilder een verhaal.

Ga jij een griezelverhaal of fantasieverhaal of je eigen omgeving schilderen?

Blijf je thuis deze zomervakantie? Kom dan naar de Bibliotheek in de Korenbeurs want daar is heel de vakantie van alles te beleven voor kinderen. Op maandag en woensdag zijn er leuke workshops, op vrijdag draait er een coole film in de biblioscoop. 

Workshop schilderen 1

Maandag 22 juli om 14.00 uur geeft Kim van den Enden een workshop schilderen. Zij begint met het uitleggen van de 'basis' achtergrond of landschap in een schilderij. Daarna legt Kim uit hoe je een verhaal in een schilderij kan maken.

Als je het verhaal hebt verzonnen of een verhaal uit je eigen omgeving wilt vertellen bijvoorbeeld van je school, dan schilder je figuurtjes, dieren, huizen, bomen, auto's of andere dingen die met dit verhaal te maken hebben. Op deze manier maak je een schilderij met verhaal. TIP: Als je zelf geen idee hebt wat voor verhaal je wilt vertellen, kun je natuurlijk altijd een boek uit de bibliotheek als voorbeeld gebruiken. 

Deelname is gratis, maar meld je wel van te voren aan bij programmering@debibliotheekschiedam.nl.

Mooie verhalen ook voor thuis

En als je dan toch in de bieb bent, kan je natuurlijk ook mooie nieuwe (prenten)boeken, voorleesboeken, films en games lenen of reserveren. Voor kinderen is dat helemaal gratis want basislidmaatschap is t/m 17 jaar gratis. 

Vakantiebieb voor onderweg

En ook als je onderweg bent, heeft de Bibliotheek heel veel verhalen voor je. Download de gratis Luisterbiebapp vol gesproken verhalen of de Vakantiebieb app via de appstore. Daarop staan 50 e-books voor volwassenen en kinderen, die tot en met 31 augustus te lezen zijn.

gratis
maandag 22 juli 2019, 14:00 uur tot 15:30 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Jenny Maarschalk
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 010 714 63 00