Nationale voorleesdagen 2019

Nationale voorleesdagen 2019

Poppenvoorstelling 'Een huis voor Harry'

Bij de warme kachel prentenboeken voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Nationale Voorleesdagen

Van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari zijn er in het hele land activiteiten in de kinderopvang, bij de boekhandels en de bibliotheken om het voorlezen te promoten voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar. In de Bibliotheek in de Korenbeurs, in de Klinker en in Singel 24 staat een mooi aanbod van (prenten)boeken en/of DVD's. Tijdens de Nationale Voorleesdagen kiest een jury van jeugdbibliothecarissen de Prentenboek TopTien en wordt het prentenboek van het jaar gepromoot. Dit jaar is dat 'Een huis voor Harry' met tekst en illustraties van Leo Timmers.

Poppentheatervoorstelling 'Een huis voor Harry' (vanaf 4 jaar) op woensdag 23 januari om 14.00 uur

Net als voorafgaande jaren heeft Rik Rikken weer een mooie voorstelling gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar. In deze hartverwarmende en grappige voorstelling die is gebaseerd op het prentenboek van het jaar, gaat de huiskat Harry op zoek naar zijn vlindervriendin Vera. Als hij hopeloos verdwaalt, krijgt hij hulp van zes nieuwe vrienden om weer de weg naar huis te vinden. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar programmering@debibliotheekschiedam.nl

Voorleestips voor ouders en verzorgers

Prentenboek TopTien en Prentenboek van het Jaar.

Welk prentenboek kies je, als je aan de allerkleinsten gaat voorlezen? Uit het enorme aanbod kiest een jury van jeugdbibliothecarissen jaarlijks een selectie van tien boeken, de zogeheten ' Prentenboek top 10'. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van deze TopTien is dat de boeken naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties ook voldoende aanknopingspunten bieden om met je peuter en kleuter over te praten. Bij de bibliotheek zijn deze prentenboeken natuurlijk te leen. Door online in te loggen kan gereserveerd worden en is het mogelijk om aan te geven waar opgehaald gaat worden. Op die manier kunnen de prentenboeken bij alle bibliotheekvoorzieningen in Schiedam opgehaald worden na reservering.  

Voorleesgids 2018/2019

Wil je tips over de nieuwste leuke prentenboeken of thema's in prentenboeken? Kijk dan eens in de Voorleesgids. Hierin staan prentenboeken per leeftijdsgroep (baby's en dreumesen; peuters; kleuters). Je vind de Voorleesgids in de Bibliotheek de Korenbeurs, Jeugdbibliotheek de Klinker of de Bibliotheek Singel 24. 

Tips op de website van de bibliotheek

Kijk op https://www.debibliotheekschiedam.info/diensten/voor-ouders-en-verzorgers voor de digitale prentenboeken van Bereslim, informatie over BoekStart, het voorleesprogramma voor kinderen van 0 tot 6 jaar, het gratis BoekStart koffertje, tips van andere ouders en nog veel meer! 

Lidmaatschap

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek. Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen kinderen, die als nieuw lid worden ingeschreven, een leuk handpoppetje van Harry de kat cadeau.

huis voor harry

 

  • Datum: woensdag 23 januari 2019, 14:00 uur tot 14:40 uur, woensdag 23 januari 2019, 00:00 uur tot zaterdag 02 februari 2019, 00:00 uur
  • Locatie: Korenbeurs Schiedam, De Klinker, de Bibliotheek in Singel 24
  • Georganiseerd door: De Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Jenny Maarschalk
  • Telefoon: 010 714 63 36
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.