Miniboekje maken (7+)

Foto van miniboekje

Bedenk en teken je eigen verhaal!

In een middag leer je hoe je uit een A4-tje een heel mini boekje kan maken!

Blijf je thuis deze zomervakantie? Kom dan naar de Bibliotheek in de Korenbeurs want daar is heel de vakantie van alles te beleven voor kinderen. Op maandag en woensdag zijn er leuke workshops, op vrijdag draait er een coole film in de biblioscoop. 

Workshop miniboekje maken

Woensdag 7 augustus om 14 uur leert Marieke van de Probeerschool in een paar uur om een miniboekje met 16 bladzijden uit een blaadje papier te maken. Pas nadat het blaadje op een bepaalde manier gevouwen en gesneden is komen de bladzijden in de juiste volgorde te staan… ja hoe kan dat? Een beetje toveren dus. En waar gaat het boekje dan over? Dat bepaal jij zelf, met woord en beeld. Over je oma, jouw kleren, de dieren die je kent, verzin het maar! Natuurlijk helpt Marieke je met schrijven en toveren…

En als je het even niet meer weet, zijn er genoeg boeken in de bibliotheek om inspiratie op te doen. Je kan eventueel ook nog een kopie maken van je blaadje voordat je het vouwt en snijdt, dan heb je ook nog een miniboekje om aan je beste vriend(in), papa, mama of iemand anders te geven. 

Deelname is gratis, maar meld je wel van te voren aan met een mailtje naar programmering@debibliotheekschiedam.nl.

Mooie verhalen ook voor thuis

En als je dan toch in de bieb bent, kan je natuurlijk ook mooie nieuwe (prenten)boeken, voorleesboeken, films en games lenen of reserveren. Voor kinderen is dat helemaal gratis want basislidmaatschap is t/m 17 jaar gratis. 

Vakantiebieb voor onderweg

En ook als je onderweg bent, heeft de Bibliotheek heel veel verhalen voor je. Download de gratis Luisterbiebapp vol gesproken verhalen of de Vakantiebieb app via de appstore. Daarop staan 50 e-books voor volwassenen en kinderen, die tot en met 31 augustus te lezen zijn.

gratis
woensdag 07 augustus 2019, 14:00 uur tot 15:30 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Jenny Maarschalk
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 010 714 63 00