Literair Café

Foto: Alex Boogers door Lenny Oosterwijk

Met Alex Boogers

Alex Boogers leest voor en roept iedereen op vooral te lezen.

Alex Boogers woont en werkt in het Naamloze Gat, onder de rook van Rotterdam. Streekgenoten herkennen moeiteloos Vlaardingen. Sinds zijn debuut Het Boek Estee uit 1999 groeit de belangstelling voor Boogers’ boeken gestaag. Tegenwoordig trekken zijn boeken bij verschijnen altijd ruimschoots de aandacht van de lezers en van de pers. Boogers roept, in een onlangs verschenen, schotschrift docenten, boekhandelaren, schrijvers en uitgevers op om lezers te zoeken waar je ze niet verwacht.

In 2010 verscheen de roman De tijger en de kolibrie, die in december werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. In december 2012 verscheen Alle dingen zijn schitterend waarover Vrij Nederland schreef: ‘Het is zijn beste!’ De roman won de prijs voor het Beste boek van Rotterdam. In 2013 verschijnt de novelle Wanneer de mieren schreeuwen, die Boogers voor verschijning gratis aanbiedt als e-book op zijn website. De novelle is gebaseerd op de zinloze dood van de 13-jarige Sedar Soares. Een verhaal dat volgens Boogers niet mag worden vergeten. Kort daarna wordt het boek getipt door het boekenpanel van DWDD. De novelle is een aanklacht tegen zinloos geweld en wordt nog elk jaar gelezen en behandeld op het voortgezet onderwijs. Zijn jongste roman Alleen met de goden werd een bestseller en bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2016.

Reserveren voor dit Literair Café kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl Boekverkoop: Boekhandel Post Scriptum.


Literair Café

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

€ 10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam).
donderdag 25 april 2019, 20:00 uur tot 22:00 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Jan van Bergen en Henmegouwen
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 010 714 63 21