Kester Freriks

Foto van Kester Freriks

Literair Café

Tijdens het laatste Literair Café van dit seizoen op donderdag 27 juni is Kester Freriks onze gast.

Deze avond is georganiseerd samen met De Ketelfactory, de Schiedamse projectruimte voor beeldende kunst, die dit jaar 10 jaar bestaat. Freriks’ lezing sluit aan bij de jubileumtentoonstelling 'stil', die tot 15 juli is te bekijken.

Kester Maria Freriks werd op 24 oktober 1954 geboren in Djakarta, Indonesië. Op 31 december 1957 dienden alle Nederlanders de voormalige kolonie te verlaten. Over dit gedwongen vertrek en de omzwervingen in Nederland schreef Kester Freriks in zijn debuut Grand Hotel Lembang. In 1974 ging hij aan de Universiteit van Amsterdam Nederlandse Taal- en Letterkunde studeren. Als romanschrijver, dichter en essayist schreef Kester Freriks voor literaire tijdschriften. Door Hans Warren in PCZ is hij de ‘laatste romanticus van de Nederlandse literatuur’ genoemd. Sinds 1981 is Kester Freriks verbonden aan NRC Handelsblad, waarvoor hij toneelrecensies, beschouwingen, reportages, natuurscènes en reisverhalen schrijft. Proza, essays en poëzie verschenen in diverse bloemlezingen. Vanavond staat zijn jongste boek ‘Stilte, ruimte, duisternis: verkenningen in de natuur’ centraal. Het is genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2018 en stond op de short-list van de Jan Hanlo Essayprijs 2019. Dit boek was de aanleiding voor de tentoonstelling 'stil' bij Ketelfactory.

Donderdag 27 juni 2019 | Bibliotheek in De Korenbeurs | 20.00 uur tot 22.00 uur. Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

Literair Café

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Entree: € 10,- (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam). Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5,-.
donderdag 27 juni 2019, 20:00 uur tot 22:00 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Jan van Bergen en Henegouwen
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 010 714 63 14