Draaiend kunstwerkje maken (6+)

Foto van draaitol

Wat is een stroomkring?

In deze technische workshop leer je wat een stroomkring is en wat stroom geleidt oftewel stroom doorgeeft.

Blijf je thuis deze zomervakantie? Kom dan naar de Bibliotheek in de Korenbeurs want daar is heel de vakantie van alles te beleven voor kinderen. Op maandag en woensdag zijn er leuke workshops, op vrijdag draait er een coole film in de biblioscoop. 

Workshop 'motortje maken'

Maandag 12 augustus geeft Stefanie Kampman van Kunstklas een workshop waarin zij uitleg geeft over een stroomkring. Wat is het en hoe wordt stroom geleid oftwel doorgegeven? Eerst ontdekken de deelnemers welke materialen stroom geleiden en welke niet. Vervolgens maken we een eigen stroomkring waarna je deze 'aan het werk' kan zetten met een klein motortje met draaiende as en een gekleurd schijfje erop. En hoppa..... je hebt een draaiend kunstwerkje gemaakt.  

Deelname is gratis, maar meld je wel van te voren aan met een mailtje naar programmering@debibliotheekschiedam.nl.

Informatieboeken ook voor thuis

En als je dan toch in de bieb bent, kan je natuurlijk ook andere informatieboeken halen over ruimtevaart, proefjes doen, tuinieren, techniek enz. Maar je kunt ook (prenten)boeken, voorleesboeken, films en games lenen of reserveren. Voor kinderen is dat helemaal gratis want basislidmaatschap is t/m 17 jaar gratis. 

Vakantiebieb voor onderweg

En ook als je onderweg bent, heeft de Bibliotheek heel veel verhalen voor je. Download de gratis Luisterbiebapp vol gesproken verhalen of de Vakantiebieb app via de appstore. Daarop staan 50 e-books voor volwassenen en kinderen, die tot en met 31 augustus te lezen zijn.

gratis
maandag 12 augustus 2019, 14:00 uur tot 15:30 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Jenny Maarschalk
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 010 714 6300