Franca Treur

Foto Franca Treur door Ilja Keizer

Literair Café

Traditiegetrouw wordt het seizoen geopend op een school voor voortgezet onderwijs.

Schrijfster Franca Treur is te gast in Scholengemeenschap Spieringshoek. De toegang voor scholieren is gratis, maar uiteraard is iedereen van harte welkom.

Franca Treur

Franca Treur is geboren en opgegroeid in Zeeland. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap. Haar roman Dorsvloer vol confetti (oktober 2009) was het meest bejubelde debuut in jaren en er werden meer dan 150.000 exemplaren van verkocht. In januari 2014 verscheen haar tweede roman De woongroep. Franca schrijft columns, essays en korte verhalen voor diverse media. In september 2014 ging de verfilming van Dorsvloer vol Confetti in première. In 2016 verscheen de verhalenbundel X&Y, een bundeling piepkleine psychologische verhalen met tekeningen van Olivia Ettema. Het boek werd lovend ontvangen en zeer goed verkocht. In 2017 verscheen Hoor nu mijn stem bij uitgeverij Prometheus. Het boek werd unaniem goed ontvangen en het werd binnen een maand drie keer herdrukt. In maart 2018 verscheen Slapend rijk, een nieuwe bundeling korte psychologische verhalen, met beeld van Olivia Ettema. In februari 2019 publiceerde Franca de nieuwe roman Regieaanwijzingen voor de liefde.   

Locatie: Scholengemeenschap Spieringshoek, Van der Brugghenlaan 2-6, 3118 LA Schiedam

Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

Boekverkoop: Schiedams Boekhuis


Literair Café

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. In de regel vindt het iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

€ 10,- (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam.) Scholieren gratis.
donderdag 26 september 2019, 20:00 uur tot 22:00 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Jan van Bergen en Henegouwen
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 010 714 63 14