Digiclub Bloxels

Foto van bloxels

Aan de slag met digitale technologie.

Doe mee en ontwerp je eigen game!

Doe mee met deze workshops voor kinderen in Singel 24 en ga zelf aan de slag met de leukste digitale technologieën. Er zijn vier workshops die op verschillende woensdagmiddagen worden gegeven. Doe mee en maak je eigen games, leer programmeren, ontwerp je eigen 3D geprinte sleutelhanger en maak je eigen video. Dit alles onder begeleiding van echte experts. 

Donderdag 19 september - Bloxels

Ontwerp een arcade game met Bloxels op donderdag 19 en 26 september van 15.30 tot 17.30 uur. Bloxels is de ideale combinatie tussen de echte en de  digitale wereld. Met Bloxels ontwerp je je eigen games. Zo kun je eindeloze 2D games bouwen en je eigen karakters ontwerpen. Doe mee en maak kennis met het ontwerpen van games.

Donderdag 3 oktober - Micro:bit

Donderdag 3 oktober van 15.30 - 17.30 uur kan je leren programmeren met micro:bit. De micro:bit is een zakformaat computer die je kunt programmeren, aanpassen en aansturen om je digitale ideeën, games en apps tot leven te brengen. Dit mini-computertje is 4 bij 5 cm. Het is leuk en makkelijk om hierop te programmeren. Alles wat je nodig hebt is verbeeldingskracht en creativiteit!

Donderdag 10 oktober - 3D printen

Donderdag 10 oktober van 15.30 - 17.30 uur  ontwerp en print je eigen sleutelhanger in 3D. Met een 3-d (3D) printer kan je werkelijk alles maken wat je maar wilt. Tijdens deze workshop maken we sleutelhangers. Nadat je zelfeen ontwerp hebt gemaakt, wordt hij geprint en als hij klaar is, kan de sleutelhanger gelijk mee naar huis worden genomen.

Donderdag 17 oktober - maak je eigen video

Donderdag 17 oktober van 15.30 - 17.30 uur kan je je eigen vlog maken. Enzo Knol, de mannen van Stuk tv, Dylan Haegens, alle bekende vloggers hebben ooit een eerste video gemaakt en zo geleerd hoe dit precies werkt. Doe mee met deze workshop en maak je eigen vlog die je daarna ook zelf monteert tot een mooie video die misschien wel het begin is van jouw vlogcarière. 

Aanmelden

Wil je mee doen met deze, één van de volgende workshops, of met ze allemaal? Meld je aan door een mailtje te sturen naar programmering@debibliotheekschiedam.nl.

Top 4

Kinderen in Schiedam-Oost hebben hun top 4 gemaakt van hun favoriete digitale technologieën. Deze top vier is vervolgens in workshops omgezet die in september en oktober 2019 gegeven gaan worden. De kinderen hebben dus zelf gekozen waarmee ze aan de slag willen gaan in Singel 24. 

Gratis, graag wel aanmelden
donderdag 19 september 2019, 15:30 uur tot 17:30 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Kim Verhagen
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.